В нощта срещу петък, 10 май, руската армия нанесе отново комбиниран

...
В нощта срещу петък, 10 май, руската армия нанесе отново комбиниран
Коментари Харесай

Русия удари Украйна от юг и север

В нощта против петък, 10 май, руската войска нанесе още веднъж смесен удар по Украйна, като употребява безпилотни самолети вид Шахед-131/136 и зенитни управляеми ракети С-300/С-400. Това оповестяват от генералния щаб на украинската войска.

От окупирания Крим изстреляха 10 ударни дрона, две ракети бяха изстреляни от Белгородска област, заяви генерал-лейтенант Николай Олешчук, пълководец на Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна. По думите му и 10-те дрона са били премахнати в границите на Херсонска, Николаевска и Одеска област.

Мониторингови канали оповестяват и на сутринта, че от север на Украйна не престават офанзивите, а въздушната паника продължава над Харковска област.

Има известия за взривове в Чугуев, Харковска област. Кметът Игор Терехов заяви, че ударът е бил в жилищен регион и е провокирал пожар в жилищни здания. Информацията за потърпевши се прецизира.

Припомняме, Русия отбеляза напредък в завземането на Харковска област, като пое надзор над още едно обитаемо място в района. Въпреки че има скупчване на съветски сили евакуация на жителите на Харков обаче не се планува скоро.

Допълнително, през вчерашния ден губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви за сигнал за ракетна заплаха, прозвучал късно вечерта. По-късно същия ден Русия смъкна два украинска дрона, като няма данни за жертви, потърпевши и огромни опустошения.
ТЕМА преди 18 часа 1032 преди 2 дни 1770 преди 2 дни 1470
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР